Personen- en familierecht

Personen- en familierecht

Onder de term personen- en familierecht vallen zaken als: scheiding, omgangsregeling, kinderalimentatie, partneralimentatie, adoptie, erkenning en naamswijziging.

Wanneer u over één van bovenstaande zaken vragen heeft, kunt u het best een advocaat raadplegen. Omdat niet iedereen in dezelfde situatie verkeert, zullen ook de oplossingen voor een probleem niet hetzelfde zijn.

Monique van der Burg is lid van de vFAS, dit is de landelijke vereniging van specialisten op het gebied van personen- en familierecht.

Specialistische bijstand

Omgangsregeling

In het ouderschapsplan staan (onder meer) afspraken over de contactmomenten tussen de ouders en de kinderen.

Ouderschapsplan

Als u ten tijde van de scheiding minderjarige kinderen heeft, is het wettelijk verplicht om een ouderschapsplan op te stellen.

Adoptie

Bij adoptie neemt u de opvoeding en de dagelijkse zorg voor uw adoptiekind over van de biologische ouders of ouder. 

Gezag

Minderjarige kinderen staan onder gezag van tenminste één ouder. Deze heeft het recht en de plicht heeft om zijn/haar kind op te voeden. 

Erkenning

Als twee mensen samen een kind krijgen en niet getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben, heeft het kind wettelijk gezien één ouder: de biologische moeder.

Naamswijziging

Een wijziging van uw achternaam si slechts in beperkte gevallen nodig. Hierbij is tussenkomst door een advocaat altijd nodig.

Afspraak maken

Intake, informatieve en alle andere gesprekken zijn ook telefonisch en via internet mogelijk.

Ongeldig

Please let us know your message.

Door het gebruik van dit formulier wordt akkoord gegaan met de privacyverklaring, de verstrekte gegevens zullen alleen worden gebruikt voor het doel waarvoor zij zijn verstrekt.