Naamswijziging

Naamswijziging

Wanneer u uw achternaam wilt wijzigen, is dit slechts in beperkte gevallen mogelijk. Voor een wijziging van uw achternaam is het  niet noodzakelijk een advocaat in te schakelen. U kunt zelf het formulier naamswijziging invullen en opsturen naar Justis.

Achternaam kind wijzigen

Wilt u dat de achternaam van uw minderjarige kinderen wordt gewijzigd, bijvoorbeeld omdat de kinderen na echtscheiding geen contact meer hebben met hun vader? Dan dient aan een aantal voorwaarden te worden voldaan.

Een van de voorwaarden is dat de vader akkoord gaat met de naamswijziging. Wanneer de vader niet wil meewerken aan een naamswijziging, kan in sommige gevallen een procedure bij de rechtbank worden gevoerd om alsnog tot een naamswijziging te komen. Voor een dergelijke procedure hebt u wel de hulp van een advocaat nodig.

Procedure

Wilt u uw voornaam officieel laten wijzigen, kan dit alleen via een procedure bij de rechtbank. Een verzoek tot wijziging van een voornaam wordt alleen toegewezen als er sprake is van een zwaarwichtig belang. Bij een dergelijke procedure is altijd de bijstand van een advocaat nodig.

Mocht u vragen hebben over de mogelijkheden van naamswijziging, kunt u contact opnemen met Van der Burg advocaat & mediator.

Afspraak maken

Intake, informatieve en alle andere gesprekken zijn ook telefonisch en via internet mogelijk.

Ongeldig

Please let us know your message.

Door het gebruik van dit formulier wordt akkoord gegaan met de privacyverklaring, de verstrekte gegevens zullen alleen worden gebruikt voor het doel waarvoor zij zijn verstrekt.